09:45
Як обрати найкращий ніж?

Один з найкорисніших предметів у вашому рюкзаку, міцний ніж або багатофункціональний інструмент допоможе вам приготувати їжу, перерізати шнур, зробити ремонт, виготовити палицю для смаження - або навіть врятувати життя в надзвичайній ситуації.

Ножі та багатофункціональні інструменти бувають найрізноманітніших стилів, конструкцій та матеріалів. Вибір ножа або інструменту буде залежати від його призначення та видів діяльності. Так чи інакше, експерти рекомендують звернути увагу на ножи ruike, які відрізняються своєю якістю та функціональністю.

Читайте далі, щоб дізнатися більше про особливості вибору ідеального ножа.

 

Типи ножів

 

Ножі варіюються від фіксованих лез до компактних кишенькових ножів і спеціалізованих ножів для таких сценаріїв, як порятунок на воді або різьблення по дереву. Оскільки жоден ніж не підійде для будь-якого завдання, деякі люди носять з собою кілька ножів. Однак, ретельно обміркувавши все, ви можете вибрати один ніж, який задовольнить більшість ваших потреб.

 

Кишенькові ножі

 

Кишенькові ножі зі складними лезами не займають багато місця і ідеально підходять для походів і повсякденних завдань. Вони також зберігають гострий край захищеним всередині рукоятки, коли не використовуються. Однак, невеликим складним ножам, як правило, не вистачає ергономічності та стійкості ножів з фіксованим лезом, а незакріплене лезо може випадково скластися на пальцях під час використання.

 

Ножі з фіксованим лезом

 

Ножі з фіксованим лезом мають більшу міцність, вагу та ергономічний комфорт, ніж складні ножі. Їх легше чистити, але вони важать більше, займають більше місця і вимагають чохла для безпечного носіння.

 

Матеріали леза ножа

 

В ідеалі, лезо ножа повинно бути стійким до корозії, зберігати гостру кромку при тривалому використанні та легко заточуватися.  Однак, існують компроміси, які слід враховувати: більш тверда сталь краще тримає кромку і менш стійка до іржі, але її також важче заточити. М'якша сталь може мати вищу корозійну стійкість і легше заточується, але зазвичай не так добре тримає кромку.

 

Нержавіюча сталь

 

Більшість лез виготовляються з нержавіючої сталі, сплаву, який протистоїть іржі та корозії. Три популярних приклади нержавіючої сталі, що використовуються для лез ножів, включають в себе:

  • 420HC: ця доступна за ціною нержавіюча сталь стійка до корозії, легко заточується та добре тримає заточку.
  • 154CM: високоякісна нержавіюча сталь містить більшу кількість вуглецю для більшої твердості та гарного утримання кромки.
  • S30V: цей вид сталі містить велику кількість ванадію (стійкий до іржі карбід, який додає лезу зносостійкості та міцності) для чудового утримання кромки.

 

Високовуглецева сталь

 

Деякі ножі виготовляються з неіржавіючої високовуглецевої сталі. Такі леза відрізняються надзвичайною твердістю та утриманням кромки, але набагато вразливіші до корозії, ніж леза з нержавіючої сталі.

Категория: Разное | Просмотров: 100 | Добавил: aleksanya9393 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar