08:19
Ортопедичний матрац або звичайний, як вибрати

 

Лягаючи спати, кожен з нас щоразу сподівається, що його сон буде міцним і приємним. Що за ніч ми добре відпочинемо, і прокинемось вранці бадьорими, сповненими сил і енергії.

Що потрібно, щоб таке бажання щоразу здійснювалось? Приємна прогулянка перед сном, провітрювання кімнати, склянка теплого молока і, звичайно, зручний матрац. Для цього його потрібно правильно вибрати.

Хороший матрац для ліжка сприяє запобіганню застійним явищам в організмі, профілактиці хвороб спини та хребта. Він не тільки витримає вагу тіла, а й максимально підлаштується під його вигини, підтримає в природному положенні хребет.

Якими бувають вироби

У каталозі ортопедичних матраців можна вибрати пружинні та безпружинні варіанти.

Моделі з пружинами

Між собою вони відрізняються за типом пружин і діляться на такі види.

Боннель

Витримують великі навантаження завдяки міцним та жорстким з'єднаннямя. Якщо натиснути на одну ділянку, прогнуть і сусідні. Вироби привабливі, мають оптимальне поєднання якості та ціни.

Покет Спрінг

В основі моделей знаходяться незалежні пружини, кожна з яких запакована в окремий чохол. Вироби повторюють вигини тіла, забезпечуючи сплячому зручне природне положення. Тим, хто шукає ортопедичні матраци з покращеними характеристиками, варто звернути увагу на п'яти- та семизональні моделі.

Мультіпокет

Такі матраци відрізняються підвищеним ступенем жорсткості, актуальні для людей із зайвою вагою.

Вироби без пружин

Поєднання різних матеріалів забезпечує жорсткість матрасів. Для зручної доставки вони на виробництві упаковуються в щільний рулон за допомогою вакуумної машини.

Види наповнювачів

В основі безпружинних ортопедичних матраців знаходяться такі натуральні наповнювачі:

  • латекс;
  • кокосова койра;
  • бавовна;
  • шерсть;
  • кінський волос;
  • повсть.

Вони якісні та екологічні. Але у людей, схильних до алергічних захворювань, можуть викликати відповідні реакції. З цієї причини, а також через доступнішу вартість, більшою популярністю користується продукція, створена на основі синтетичних матеріалів:

  • пінополіуретану – міцного гіпоалергенного наповнювача, який витримує великі навантаження, не боїться вологи;
  • штучного латексу – еластичного пружного матеріалу, здатного адаптуватися до особливостей людського тіла, що зберігає форму навіть через роки експлуатації;
  • піни меморі – матеріалу з ефектом пам'яті, який під час наступної експлуатації одразу ж підлаштовується під форму тіла користувача.

На відміну від виробів з пружинами, безпружинне ліжко матрац добре вентилюється та більш стійкеа. У їх конструкції відсутній спеціальний короб, і всі шари виробів сягають самого краю.

Що врахувати, купуючи виріб для сну

Наповнювач – одна з головних особливостей ортопедичних поверхонь, на яку слід звертати при покупці. Але не менш важливими є й наступні показники.

Розмір

Важливими чинниками є висота, ширина і довжина виробу. Людині буде зручно спати чи просто лежати, дивлячись телевізор, якщо ширина матраца становитиме від 70 см, а довжина буде більшою на 10 см від зросту користувача. По висоті виріб повинен виступати за ламелі приблизно на 10 см.

Жорсткість

У маленьких дітей скелет і м'язи ще досить слабкі. Тому фахівці рекомендують їм спати на більш жорстких поверхнях. Дітям, яким виповнилось три роки, вже можна спати на виробах середньої твердості. Саме такі варіанти використовують і їх батьки. Людям старшого віку для гарного відпочинку краще спати на більш м'якій перині.

Де купити матрац в Києві

В каталозі інтернет-магазину «Коронамеблі» представлені різні види перин для дорослих і дітей. На ціни на матраци для ліжка впливають усі зазначені вище характеристики. Купуючи виріб, пам'ятайте, що чим він зручніший і якісніший, тим повноціннішим буде ваш сон, і тим швидшим буде відновлення сили й енергії.

 

Категория: Разное | Просмотров: 102 | Добавил: aleksanya9393 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar